Украинский КВ портал
Новости Украинский УКВ портал
Пятница, 29.03.2024, 01:27


Попробуйте наш тулбар
Меню сайта

Разделы новостей
Соревнования [1478]
Конференции [263]
Экспедиции [962]
Хит сезона [107]
IOTA [348]
QSL [159]
Бюллетени [762]
Дни активности [283]
Дипломы [422]
Техника [168]
Обновления ПО и аппаратуры [174]
WFF [512]
UFF [295]
Прогнозы [175]
Солнечная активность, прохождение на КВ
Новости сайта [322]
Другие новости [797]
URFF [60]

рассылка по почте

Главная » 2018 » Февраль » 27 » Зустріч з YT1AD
Зустріч з YT1AD
08:38
Зустріч з YT1AD

24 лютого 2018 року, на базі радіотехнічного клубу "Політехнік” UT7UZA КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося позачергове засідання K-DX-CC клубу. Всі ми з нетерпінням чекали цього дня. До нас завітали дорогі гості з Сербії – Храніслав Мілошевич та Олена Буякович – відомі сербські вчені, професори, доктори фізико-математичних наук з Університету м. Приштина, які прибули в Київ на міжнародну наукову конференцію. Першим, як завжди, зустрів старого приятеля в Києві Микола Гострий. Десятки років тому вони познайомились в аматорському ефірі й стали навіки нерозлучними друзями.



Початок зібрання: зустріч старих друзів: (Зліва-направо) М. Сергієнко (UX0UN), Х. Мілошевич (YT1AD), М. Гострий ( UT5UT).
Для нас Храніслав Мілошевич відомий як великий друг України, і як всесвітньо відомий Радіоаматор з великої Букви - організатор і оператор видатних і рідкісних міжнародних радіоаматорських DХ-експедицій в різні, найвіддаленіші куточки земної кулі, на рідкісні острови світових океанів. Незважаючи на щільний графік перебування у Києві, гості присвятили нам весь суботній день. Радості зустрічі старих друзів не було меж – багато з нас були вже раніше особисто знайомі з Храніславом, а ті, хто вперше зустрівся з ним, отримали величезне задоволення від спілкування з дуже цікавою людиною.
По старій, добрій традиції Президент клубу K-DX-CC Сергій Литвинов (UX1UA) не без хвилювання відкрив зібрання. Почалася зустріч з Гімна і Прапора Сербії. Храніслав розповів про свою Батьківщину, про перші кроки в аматорське Радіо, студентські роки, свої наукові захоплення, викладацьку роботу в Університеті Приштини, де він працює професором.




Рідна Сербія. Батьківщина. Вітановац. Антени YT1AD
А потім почалося хвилююче дійство – розповіді-спогади про наше добре старе і сучасне Радіо. Захоплення DX, Contest’s, QSL's, Award’s, DX-pedition’s !
Храніслав показав на великому екрані і прокоментував декілька своїх знаменитих і найулюбленіших DX-pedition’s на острови Тихого океану: Baker Isl. (K1B), Swains (N8S), де було встановлено світовий рекорд з кількості зв’язків; Rotuma (3D2R); Conway Reef (3D2C) !





Ми дізналися багато нюансів про ці експедиції, про тяжку працю з організації та під час роботи з нами, радіоаматорами, в ефірі! Навіть не здогадувалися, що з нетерпінням чекаючи, працюючи з цими експедиціями, наші колеги роблять для нас усе можливе і неможливе щоб забезпечити нам велике задоволення і підвищити наш DXCC рейтинг! Члени клубу передали всім учасникам команди Храніслава наші найкращі побажання успіхів, міцного здоров’я і удачі, творчих досягнень на благо нашого улюбленого Ham-Radio.
На відзначення його заслуг перед світовою радіоаматорською спільнотою президент клубу K-DX-CC Сергій Литвинов (UX1UA) від імені колективу всесвітньо відомої фірми RigExpert презентував нашому дорогому гостю два комплекти найсучасніших антенних аналізаторів "АА” для успішного налаштування апаратури і антен в його рідкісних і важливих для нас DX-експедиціях.



Подарунки від фірми RigExpert вручає С. Литвинов (UX1UA)
Потім були сила-силенна запитань, на які кожний отримав чіткі, оригінальні і мудрі відповіді. Людині, яка побувала більше як в 120 країнах світу, є почесним членом багатьох світових радіоаматорських організацій і спільнот, зустрічалася з видатними діячами, політиками, вченими, радіоаматорами країн на усіх континентах землі було про що розказати нам! Затамувавши подих, ми слухали ці романтичні розповіді і пишалися нашим колегою, нашим дорогим Храніславом – другом України, великим радіоаматором і чудовою душевною людиною! Далі все перейшло в теплу задушевну бесіду.
Храніслав пообіцяв якнайчастіше спілкуватися з нами. Домовилися, навесні, в теплу пору року організувати в Києві спільну конференцію радіоаматорів України і Сербії.
 


Фото на згадку …
                                                                                                                                           73!  UX0UN

Share/Bookmark
Категория: Конференции | Просмотров: 737 | Добавил: uy5zz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Логин:
Пароль:

Поиск по сайту
Добавить поисковый плагин в Firefox

Статистика
Украинский КВ портал
Онлайн всего: 15
Гостей: 15
Пользователей: 0
Посетители сегодня:



При копировании материалов с этого сайта, обязательна АКТИВНАЯ ссылка на сайт HFDX.AT.UA и на первоисточник!
Copyright HFDX.AT.UA © 2024
Хостинг от uCoz