Украинский КВ портал
Новости Украинский УКВ портал
Пятница, 19.04.2024, 05:14


Попробуйте наш тулбар
Меню сайта

Разделы новостей
Соревнования [1478]
Конференции [263]
Экспедиции [962]
Хит сезона [107]
IOTA [348]
QSL [159]
Бюллетени [762]
Дни активности [283]
Дипломы [422]
Техника [168]
Обновления ПО и аппаратуры [174]
WFF [512]
UFF [295]
Прогнозы [175]
Солнечная активность, прохождение на КВ
Новости сайта [322]
Другие новости [798]
URFF [60]

рассылка по почте

Главная » 2012 » Январь » 26 » УДЦР дає поради власникам авто, на яких виникають збої в роботі автосигналізацій
УДЦР дає поради власникам авто, на яких виникають збої в роботі автосигналізацій
17:43

Власники транспортних засобів б’ють тривогу – сигналізація на їхніх машинах виходить з-під контролю господарів. Вона або ж не реагує на команди, або ж вмикається коли завгодно. Усі автовласники чомусь ці біди списують на радіозавади, які ніби-то створює працюючий десь поряд потужний випромінювальний пристрій. І саме частоти цього приладу співпадають з частотами, на яких функціонує сигналізація.

Своє занепокоєння з приводу збоїв у функціонуванні автомобільної сигналізації, водії, звичайно, висловлюють у непоодиноких зверненнях до Українського державного центру радіочастот.

Так, один з киян повідомляє, що нещодавно саме через проблеми в роботі автосигналізації він та його сусіди по автостоянці не змогли скористатися своїми авто.

– Сигналізацію на автомобілі не вдалося включити, і, що важливіше, відключити, - пояснює чоловік. – Брелок виявився зовсім зайвим: на сигнал від нього звукова система не спрацювала. В прикрій ситуації опинилося майже десять водіїв, які були поруч.

Хочемо запевнити авторів цих заяв, що жодна з них не залишилася і не залишається поза уваги УДЦР.

Результати вивчення нештатних ситуацій фахівцями відділу радіочастотного моніторингу на місцях дозволяють нам з повною відповідальністю стверджувати: причиною збоїв у роботі автосигналізації є несправна робота однієї з таких систем на іншому автомобілі. До речі, на  радіочастотах цих систем працюють й пристрої короткого радіусу дії, такі, наприклад, як безпроводові гучномовці, радіомікрофони, радіопереговорні пристрої, пристрої телеметрії, телеуправління, передавання даних тощо. Якщо ці РЕЗ знаходяться поруч, також можливе виникнення радіозавад.

У такому випадку радимо викликати спеціаліста, який встановлював сигнальний пристрій на ваш автомобіль. Якщо ж цей спеціаліст після обстеження приладу зробить висновок, що причина збоїв криється не в самому пристрої, а має інше походження, тоді необхідно звертатися до фахівців УДЦР.

Треба враховувати й той факт, що переважна більшість РЕЗ проектуються та виробляються в країнах Південно-Східної Азії. Вони не зовсім досконалі, мають збільшену вихідну потужність передавачів, а це, у свою чергу, приводить до погіршення їхньої  надійності та завадостійкості.

В тому, що прикрі випадки відмов у роботі автосигналізації трапляються, є, насамперед, провина тих, хто придбав і встановив неякісну продукцію, або тих, хто належним чином не проводить обслуговування авто, зокрема його електронної складової. Помилкою багатьох автовласників є те, що вони купують засоби сигналізації в неофіційних точках їх продажу, Інтернет - магазинах, через які реалізують продукцію невідомого походження, яка ж, до того, не пройшла відповідної сертифікації.

Український державний центр радіочастот радить автомобілістам купувати електронне устаткування в офіційній мережі продажу. Тільки це може бути гарантією того, що технічний засіб відповідає критеріям якості та безпеки. А отже позбавить вас від зайвого клопоту та проблем з автоматичною охороною власних авто.

 

УДЦР


Share/Bookmark
Категория: Другие новости | Просмотров: 1012 | Добавил: UY0LL | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Логин:
Пароль:

Поиск по сайту
Добавить поисковый плагин в Firefox

Статистика
Украинский КВ портал
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Посетители сегодня:



При копировании материалов с этого сайта, обязательна АКТИВНАЯ ссылка на сайт HFDX.AT.UA и на первоисточник!
Copyright HFDX.AT.UA © 2024
Хостинг от uCoz