Украинский КВ портал
Новости Украинский УКВ портал
Пятница, 26.04.2024, 11:30


Попробуйте наш тулбар
Меню сайта

Разделы новостей
Соревнования [1478]
Конференции [263]
Экспедиции [962]
Хит сезона [107]
IOTA [348]
QSL [159]
Бюллетени [762]
Дни активности [283]
Дипломы [422]
Техника [168]
Обновления ПО и аппаратуры [174]
WFF [512]
UFF [295]
Прогнозы [175]
Солнечная активность, прохождение на КВ
Новости сайта [322]
Другие новости [798]
URFF [60]

рассылка по почте

Главная » 2014 » Октябрь » 19 » ЗВЕРНЕННЯ до радіоаматорської громадськості
ЗВЕРНЕННЯ до радіоаматорської громадськості
19:59

1

      У березні 2014 Російська Федерація окупувала і відторгнула частину території України Автономну республіку Крим (UU/UT * J).

 

Анексія півострова сталася в порушення основоположних принципів ООН, Заключного акта Гельсінських угоді ряду міжнародних і двосторонніх російсько-українських договорів, за якими Росія зобов'язалася дотримуватися суверенітету і територіальної цілісністі України.

2

Список зобов'язань і договорів, підписаних Росією, і порушених при окупації Криму.

a) Стаття 2 п.4. Статут ООН. "Все Члени Організації Об'єднаних Націй утримуються в їхніх міжнародних відносинах від загрози силою або її застосування як проти територіальної недоторканності або політичної незалежності будь-якої держави, так і яким-небудь іншим чином, несумісним з Цілями Об'єднаних Націй";

 

b) Стаття 2. Нарада з безпеки і співробітництва в Європі. Заключний акт. "Держави-​​учасники будуть утримуватися в їх взаємних, як і взагалі в їх міжнародних відносинах від застосування сили або загрози силою як проти територіальної цілісності, або політичної незалежності будь-якої держави ...";

 

c) Будапештський меморандум. Де Росія, Великобританія і США гарантують територіальну цілісність України в обмін на відмову від ядерної зброї;

 

d) Стаття 2. Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною. Де сторони відповідно до положень Статуту ООНі зобов'язань по Заключному акту Наради з безпеки і співробітництва в Європіповажають територіальну цілісність одна одної і непорушність існуючих між ними кордонів.

 

e) Глава 1. Стаття 15 п.4 Конституції Російської Федерації. Про пріоритет міжнародних договорів над власними законами;

 

3

Перша за 70 років анексія території в Європі є грубим порушенням основоположних принципів європейської безпеки, з таким великим трудом досягнутих після Другої світової війни. Вона створює надзвичайно небезпечний прецедент вибіркового підходу до взятих на себе зобов'язань. У Європі та світі в цілому, практично кожна держава невдоволена наявними в неї кордонами і одностороннє перекроювання існуючих кордонів може поставити світ на гран третьої світової війни.

Вперше у світовій історії держава Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї та балістичних ракет, передавши всі його запаси саме Росії в обмін на гарантії територіальної цілісності, закріплені в Будапештськомумеморандумі. І ось саме Росія - підписант цього Меморандумувчинила акт агресії проти України. Окупація частини території мала місце, без попереднього попередження, оголошення війни, призупинення своїх зобов'язань або виходу з якого із зазначених вище договорів.

 

4

Міжнародне співтовариство рішуче засудило окупацію і анексію Криму, виступивши за територіальну цілісність України.

 

• Резолюція ООН (English) закликає не визнавати зміни статусу Криму;

 

• Декларація країн-членів великої сімки (G7) 27 березня (English) засуджує агресію.

 

• Засудження Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) (English). Неприйняття зміни статусу Криму

 

• Венеціанська комісія ПАРЄ (English). Висновок венеціанської комісії про незаконність і не легітимності референдуму в Криму.

 

• Заява президента США Барака Обами (English). "Майбутнє України має визначати народ України ...... необхідно поважати суверенітет і територіальну цілісність України і дотримуватися міжнародного права".

 

• Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Додаток 5. "Ми знову заявляємо, що не визнаємо російської анексії Криму."

 

5

У слід за незаконною окупацією і анексією Криму, Союз радіоаматорів Росії (СРР) поспішив заснувати свої відділення на анексованій території України, а Головний радіочастотний центр (ГРЦ) Росії почав видавати радіоаматорські ліцензії.

 

Такі дії повністю суперечать: положень:

1. Розділу II, статті 19.29 § 12 «Розподіл міжнародних серій і присвоєння позивних сигналів», Регламенту Міжнародного Союзу Електрозв'язку (МСЕ), згідно з яким всі передавальні станції, здатні створювати перешкоди за межами географічної зони розташування повинні мати позивні сигнали міжнародних серій розподілів, згідно таблиці розподілу міжнародних позивних сигналів у Додатку № 42 Регламенту МСЕ.

 

2. Статтею 9.5 Регламенту радіоаматорського зв'язку України, розробленим на основі Регламенту МСЕ, згідно з яким всі іноземні аматорські радіостанції, що працюють з території України, додають до свого префіксу UT / перед своїм власним позивним.

 

6

Україна є членом МСЕ з 1992 року, і строго слідує його Регламенту та Конвенції. Обидва документи ратифіковані парламентом України від 15 липня 1994 р., тим самим Україна отримала право керувати частотним ресурсом на своїй території. На підставі цього лише уповноважені органи України можуть видавати радіоаматорські ліцензії в рамках виділених їй серій позивних в межах території України.

Згідно Додатку 42, Регламенту МСЕ Україні виділено такі серії позивних:

EMA-EMZ

ENA-ENZ

EOA-EOZ

URA-UZZ.

У свою чергу Регламентом радіоаматорського зв'язку України Автономній республіці Крим та м. Севастополь виділені серії:

UU - Автономна республіка Крим

UT5J/UU9 - Севастополь, кримське місто з особливим статусом.

 

Не дивлячись на це ГРЦ Росії незаконно виділив наступні серії позивних в Криму:

R * 6K *

R * 7K *

R * 7R * - Севастополь, кримське місто з особливим статусом.

 

У зв'язку з явним порушенням вищенаведених статей Регламенту радіозв'язку МСЕ та виділених префіксів Українським державним центром радіочастот (УДЦР),, ці серії позивних повинні вважатися НЕЗАКОННИМИ АБО піратськими.

Єдиним уповноваженим органом, що має право керувати частотним ресурсом, видавати дозволи на роботу в ефірі по всій території України є УДЦР, повноваження якого на управління частотним ресурсом затверджені МСЕ, гл. 1.1.4.42 стор 254.

 

7

Виходячи з вище викладеного Національна радіоаматорська організація України Ліга Радіоаматорів України (ЛРУ) ЗАЯВЛЯЄ, що у всіх змагання, дипломних програмах та інших заходах на КВ / УКВ,організованих ЛРУ,як і раніше будуть визнаватися лише серії позивних UU - UT * J, а так само іноземні позивні з префіксом UT / CALLSIGN, а Автономна Республіка Крим зараховується за Україну .

 

ЛРУ ЗАКЛИКАЄ світову радіолюбительську громадськість, організаторів змагань, дипломних програм, розробників логів та іншого радіоаматорського програмного забезпечення, а так само організаторів будь-яких інших заходів на КХ / УКХ до того ж, а саме:

1. Не визнавати ті, що видаються окупаційною владою префікси російських серій позивних - R * 6K *; R * 7K *; R * 7R *.

2. Не зараховувати назви Республіка Крим (або Крим), м. Севастополь (Sevastopol, Crimea (Republic of Crimea, Respublika Krym) як територію Росії.

3. До тих пір поки міжнародне співтовариство визнає Крим невід'ємною частиною України, визнавати тільки ті серії позивних, які виділені МСЕ та УДЦР такі як: UU - UT * J, а Автономну республіку Крим та м. Севастополь (Autonomna Respublica Krym, (Autonomous republic of Crimea або Crimea) Sevastopol) територією України.

4. Зараховувати роботу з островів Чорноморського узбережжя таких як о.Тузла (Коса Тузла) і Лебедячий (= Kosa Tuzla, Lebyazh'i Isls) EU-180 за списком IOTA, тільки з українськими позивними або іноземними c дозволеним префіксом UT / CALLSIGN.

ЛРУ закликає тих, хто вже прийняв рішення, що не відповідає духу цього звернення, переглянути його.

 

8

Ліга радіоаматорів України підтверджує свою прихильність HAM SPIRIT, і підкреслює, що дане звернення не є жодною мірою політичним! Мова лише йде про повагу до міжнародних договорів і добровільно взятим на себе зобов'язанням і власними законами і поваги до самого себе. Ігнорування такого порушення та продовження відносин з порушником як раніше лише стимулює порушника до подальшого їх порушення.

 Ліга радіоаматорів України

http://uarl.org.ua/load/dokumenty_lru/polozhenija/zvernennja_do_radioamatorskoji_gromadskosti/10-1-0-396



Share/Bookmark
Категория: Новости сайта | Просмотров: 1216 | Добавил: ut1ky | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Логин:
Пароль:

Поиск по сайту
Добавить поисковый плагин в Firefox

Статистика
Украинский КВ портал
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Посетители сегодня:
UR7UD



При копировании материалов с этого сайта, обязательна АКТИВНАЯ ссылка на сайт HFDX.AT.UA и на первоисточник!
Copyright HFDX.AT.UA © 2024
Хостинг от uCoz